bezoek het park

Het park is van ons allemaal en dus vrij toegankelijk voor iedereen. De Schellerdriehoek wordt voor een belangrijk deel beheerd en onderhouden door vrijwilligers. Het is een plek om samen te zijn, te ontdekken, te spelen, om samen in en van te genieten en een plek die we samen mooi maken en houden.

Hieronder vind je praktische informatie in relatie tot het bezoeken van de Schellerdriehoek. Help je ons mee om het park te onderhouden?

Openingstijden
Download Plattegrond
Kinderen die buitenspelen

Waar vind je de schellerdriehoek?

Waar vind je Schellerdriehoek

Je kunt de Schellerdriehoek via drie verschillende ingangen betreden. Kom het liefst lopend of met de fiets! Fietsen kunnen bij de ingangen geparkeerd worden. Kom je met de auto, dan kun je de auto parkeren aan de Grenslaan. Houdt de toegangen van het park vrij, mede in verband met mindervaliden.

Het park is toegankelijk voor iedereen. Er zijn geen drempels maar wel kissinggates bij de ingangen. Deze hekken weren (brom)fietsen binnen het parkgebied, maar zorgen er wel voor dat ook scootmobielen het park in kunnen.

 

Grenslaan 31
8017 BG, Zwolle

Oude Deventerstraatweg 57
8017 BA, Zwolle

Zwarteweg 57
8017 AT, Zwolle

bezoekers informatie

De paden
De paden in de Schellerdriehoek zijn halfverhard door middel van Schots graniet. Hierdoor is het park ook goed bruikbaar voor rolstoelen, kinderwagens en scootmobielen.

Het water in de speelvijver
Het water in de vijver van de Schellerdriehoek bestaat uit grond- en hemelwater. Daarmee is het dus géén zwem- of drinkwater. Ook uit de handpomp komt grondwater. Lekker spelen dus, maar  niet drinken en thuis je handen wassen!

Honden
Honden zijn van harte welkom in de Schellerdriehoek, al is de Schellerdriehoek geen hondenlosloopgebied. Honden dienen in de Schellerdriehoek aangelijnd te zijn. Zo kunnen kinderen vrijuit spelen en worden vogels en hun eventuele jongen niet gestoord.

Hondenbezitters ruimen de hondenpoep zelf op in de Schellerdriehoek. De opruimzakjes in de hondenhalte bij de ingangen staan er speciaal voor.

Afval
Er staan geen afvalbakken in de Schellerdriehoek. Iedereen neemt z’n eigen afval zelf mee naar huis, zo houden we de Schellerdriehoek samen schoon.

Kinderfeestje in het park

spelregels

De Schellerdriehoek is openbaar terrein en voor het gebruik gelden de gemeentelijke regels. In relatie met het beheer en behoud van het park vragen wij je vriendelijk om de volgende huisregels in acht te nemen:

In de sloten kun je veel leuke waterdiertjes vinden, maar pas op: spring er niet in! Het is slootwater en niet geschikt om in te zwemmen hier geldt: thuis je handen wassen!

De toegangen graag vrijhouden, mede in verband met mindervaliden

Versterkt geluid is niet toegestaan.

Honden moeten aangelijnd zijn en de poep van uw hond dient u zelf op te ruimen.

Er staan geen afvalbakken in de Schellerdriehoek. Iedereen moet z’n eigen afval mee naar huis nemen, zo houden we de Schellerdriehoek samen schoon.

Het water in de vijver en uit de handpomp bestaat uit grond- en hemelwater. Het is het dus géén zwem- of drinkwater. Na het spelen thuis je handen wassen.

Overlast melden

Soms wordt het bestuur aangesproken of ontvangen wij een mailtje: “Dat mag toch niet? Kunnen WIJ er iets aan doen?”. Samen kunnen we mensen aanspreken op hun gedrag in de Schellerdriehoek. De spelregels staan immers op de borden. Vertel rustig wat je stoort en wat voor oplossing je zou zien. Daarnaast kun je voor overlastmeldingen contact opnemen met de gemeente, telefoon 14038.