nieuws

< ga terug naar nieuwsoverzicht

25 mei 2016 presentatie natuur-ontdek-kaarten voor de Schellerdriehoek

26-05-2016

Natuur-ontdek-kaarten voor de Schellerdriehoek.

Op 25 mei 2016 kwamen er ruim 120 kleuters naar onze Schellerdriehoek om samen met hun juf de natuur-ontdek-kaarten voor hun school in ontvangst te nemen.
‘Buiten zijn is gezond’ en dat weten wij ook. Daarom ontwikkelden een aantal deskundige vrijwilligers van de Schellerdriehoek natuur-ontdek-kaarten met opdrachtjes die je buiten in de Schellerdriehoek kunt doen. Wethouder Jan Brink, van onderwijs en van Zwolle Zuid, was erbij. Hij vertelde het verhaal van het Schellerdriehoek mannetje dat lang en gelukkig in de Schellerdriehoek leeft.
Iedereen zong “lang zal ze leven” voor de jarige wijkmanager, die ook aanwezig was. Daarna kregen de buurtscholen, de Ichthus, de Montessorischool, de Octopus en de Phoenix, elk een set van bijna 50 kaarten om de natuur in de Schellerdriehoek op een andere manier te ontdekken. Na een spel om de eigen schoolboom, die in 2012 door andere leerlingen werd geplant, en limonade gingen ze terug naar school. Maar binnenkort komen ze zeker terug.
Benieuwd naar deze kaarten? Klik hier of bekijk ze op Educatie pagina op deze site. Bekijk hier de foto's van de presentatie van de natuur-ontdek-kaarten.